A SÉF-HISTÓRIA

A maszkos rapperek története

Gyermekkori barátság köti őket össze. 2009-ben Iminél, egy házibuli keretein belül létrehozták az első közös dalukat, ám ekkor öten voltak jelen. Ebben a felállásban alapították meg a Sör És Fű-t. Az első zeneszám címe "Ittasvezetés" volt, ami alá egy konga, egy szintetizátor, és egy akusztikus gitár szolgáltatták az alapzenét. A srácok önfeledten énekeltek rá, egy helyben megírt szöveget. Ez a dal nem került nyilvánosságra. Pár hónappal rá 3 főre morzsolódtak. Imi, Feri, és Laca egy asztali mikrofonnal vettek fel eltorzított hangú reppeket. Néha magasítva, máskor lemélyítve, interneten talált beatekre, illetve saját kezűleg eszkábált zenékre. 2010-ben elhatározták, hogy egy fokkal professzionálisabb szintre emelik a csapatot, így beruháztak az első stúdió mikrofonjukra, és hangkártyájukra. Éveken keresztül rengeteg máig is kiadatlan demófelvételt rögzítettek, míg nem 2014 év végére összeállt az első kerek anyag, az Enter The SÉF. Hatalmas sikert tudott magáénak a lemez, és egyik napról a másikra köztudatba kerültek a magyar hiphop berkein belül. A lelkesedés csak fokozódott, így 2016-ban megjelent a második önálló lemezük is, Zarathustra címmel. Az ezt követő évben pedig a harmadik is, a Spontán ÉletFlessek mixtape. 2017-ben Feri kiszállt a csapatból, mert más tervei voltak az életben. Ettől eltekintve mai napig szoros barátságot ápolnak, és támogatják egymást mindenben a srácok. Imi, és Laca viszont nem adta fel a SÉF-et, és igyekeztek megmutatni a nagyérdeműnek, hogy tovább tudják vinni ketten is a bandát. Így 2017 év végére kiadták az első klipjüket az új felállásban, Az Ember-t. Nagy port kavart Feri kiszállása, de a töretlen munka gyümölcseként 2019-ben megjelent az M45, az első teljes értékű lemez az immár két főre redukálódott SÉF repertoárjából. Sikerült elfogadtatni a közönséggel a száraz tényeket, és azóta is folyamatosan dolgoznak, hogy valami maradandót alkossanak, és hogy sose érjen véget ez a murderani utazás.


******************************************************************************************************************************

There is a childhood bond between them. In 2009 there was a friendly hangout at Imi's place where they recorded the first song together, they counted five members then. The band was founded in this formation. The first single's title was "Ittasvezetés", and it inclueded a conga, a synth and an acoustic guitar. The guys sang a lyric written on the spot. That song was never released. A few months later the members decreased to three. Imi, Feri, and Laca was recorded songs with distorted voices with a cheap microphone. Sometimes with higher or lower pitch tobeats they found on the internet, or made by themselves. In 2010, they decided to move forward to a more professional level, so they have started to invest in studio equipments.

For years they have made countless demos before the release of they first official LP, "Enter The SÉF" in 2014, which has brought more attention than they were expected, so their reputation was started to build in the Hungarian hiphop community. In 2016, their second album, "Zarathustra" was coming out, and a year later in 2017, the "Spontán ÉletFlessek" mixtape. After that year, Feri has quit the band because he had other plans,in different fields of art. They have maintained the friendship since, and still support each other.

Imi and Laca haven't gave up on SÉF, and they have continued the work with the band, so they published the first video clip in the new formation, which was titled "Az Ember". After a lot of hard work they have dropped out "M45", the first EP without Feri. So they keep working to create something that is beyond the two of them, in this neverending journey to "Murderan".

Tagok

Imi
Laci
Feri